Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرکنسول ایران در ولایت هرات افغانستان گفت: مرز و گمرک دوغارون یکی از مبادی اصلی گمرکی کشور است و منطقه آزاد می‌تواند کمک مؤثری در پیشبرد روابط تجاری ایران و افغانستان باشد.

به گزراش قدس آنلاین ؛ محمد صدیقی‌فر ، در خصوص اقدامات انجام شده برای زوار افغانستان در راهپیمایی بزرگ اربعین، اظهار کرد: افغانستان از جمله کشورهایی است که جمعیت شیعه قابل ملاحظه‌ای دارد و همواره شور و اشتیاق در بین این عزیزان برای زیارت بقاع متبرکه در ایران و عراق وجود داشته و دارد؛ به تبع، ارادتی که به حضرت امام حسین(ع) در افغانستان وجود دارد، مانند سایر کشورهای اسلامی، قابل توجه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از زمانی که بحث راهپیمایی اربعین مطرح شده است، زوار افغانستانی نیز این اهتمام را داشتند که به این حرکت بپیوندند و هرساله، شاهد رشد روزافزون در این خصوص بودیم؛ به نحوی که سال گذشته، حدود ۳۸ هزار زائر افغانستانی از طریق ایران به این راهپیمایی پیوسته بودند که از این تعداد، حدود ۴ هزار نفر از طریق مرزهای هوایی و سایرین از طریق مرز زمینی، به زیارت کربلای معلا مشرف شدند.

صدیقی‌فر تصریح کرد: بر اساس پیش‌بینی‌های امسال ما، حدود ۴۵ هزار زائر افغانستانی می‌توانند در این مراسم معنوی، مهم و بسیار بزرگ، شرکت کنند. در این خصوص، تسهیلاتی توسط نهادهای مرتبط با مراسم اربعین در داخل کشور و همچنین در وزارت خارجه پیش‌بینی شده است که ان‌شاالله بتوانیم در امر روان‌سازی صدور روادید برای زوار افغانستانی و همچنین کمک به تأمین امنیت این زوار عزیز، با توجه به شرایط افغانستان و تهدیدات و ناامنی‌ها در رسیدن به مرز ایران، خدماتی داشته باشیم.

سرکنسول ایران در افغانستان، در خصوص تصویب منطقه آزاد دوغارون تایباد در جلسه هیئت دولت و نقش این منطقه در مراودات اقتصادی با افغانستان، بیان کرد: این خبر بسیار خوبی برای منطقه است؛ یقیناً مرز و گمرک دوغارون، یکی از مبادی اصلی گمرکی کشور ما است. افغانستان، یکی از بالاترین ظرفیت‌ها را برای توسعه مراودات اقتصادی با کشور ما دارد و ایران، شریک اول تجاری افغانستان با ۳ میلیارد دلار مبادلات تجاری بر اساس آمار رسمی است.

صدیقی‌فر تأکید کرد: مسلماً موضوع گمرک، بستر اولیه و پیش‌شرط توسعه روابط تجاری است و منطقه آزاد می‌تواند کمک موثری برای این مسئله باشد.

وی ادامه داد: در بحث اقتصادی نیز بیش از هرجای دیگر، برکات این منطقه آزاد، نصیب شهرستان تایباد می‌شود که به هرحال از شهرستان‌هایی است که خصوصاً در بحث اشتغال، نیاز جدی دارد و این قدم، قطعاً قدم مؤثری برای توسعه و آبادانی شهرستان تایباد خواهد بود.

سرکنسول ایران در خصوص فرهنگ و ارتباطات فرهنگی و هنری با ولایت هرات افغانستان، گفت: شاید یکی از بحث‌هایی که از آغاز کار من در کنسولگری جمهوری اسلامی ایران مورد توجه قرار دارد، توجه به مسائل فرهنگی است و سبقه کار خودم نیز در حوزه فرهنگی است و برداشت من این است که استعدادی که هرات در توسعه مبادلات فرهنگی دارد، کم نظیر است. این شهر، پایتخت فرهنگی کشور افغانستان است و ارزش‌های فرهنگی که در هرات است، بالاترین قرابت فرهنگی را با کشور و به ویژه شهرهای مرزی ما دارد.

صریقی‌فر افزود: من گمان می‌کنم توسعه مبادلات فرهنگی از الزاماتی است که باید بدان توجه کرد. اگر به آثار عظیم فرهنگی موجود در هرات و پیوند آن با فرهنگ ایرانی اسلامی ما توجه کنیم، باید بگوییم در اکثر شهرهای بزرگ خراسان ایران، هیچ شهری مثل هرات، جلوه‌گاه فرهنگ و عظمت و شکوه تمدن ایرانی اسلامی را نشان نمی دهد؛ هرات شهری است که بسیاری از آثار خود را حفظ کرده است و به نظر می‌رسد اگر بخواهیم نمادی از خراسان قدیم را نگه داریم، همه ما باید به حفظ این آثار فرهنگی در هرات، اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم.

وی در انتها تأکید کرد: یقیناً بدون کمک جمهوری اسلامی ایران، این امر مقداری سخت خواهد بود؛ امیدوار هستیم با تعاملی که با مسئولین فرهنگی کشور خواهیم داشت، در آینده، بتوانیم قدمی در این خصوص برداریم. لازم است بدانیم خط مقدم این فعالیت های فرهنگی، باید شهرهایی باشند که از نظر جغرافیایی نیز به این شهر نزدیک باشند و به تبع، زبان آن‌ها را بهتر و دقیق‌تر درک کنند.

منبع : مهر

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مرز دوغارون دوغارون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۷۴۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایروبی بندر بوشهر از مطالبات فعالان اقتصادی در بوشهر

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر لایروبی بندر و اعمال تخفیفات سود بازرگانی را مطالبات‌ مهم فعالان اقتصادی بخش خصوصی در بوشهر دانست و گفت: امید می‌رود با هم‌افزایی مسئولان استان و منتخبان مردم در مجلس شورای اسلامی شاهد تحقق آنها باشیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، خورشید گزدرازی ظهر امروز در نشست اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و جمعی از اعضای این مجموعه با ناظر گمرکات استان و مدیرکل گمرک بوشهر با اشاره به تعامل بسیار خوب اتاق بازرگانی با  مجموعه گمرک اظهار داشت: با توجه به تراکم و ماندگاری کالا در اسکله در بندر بوشهر برای رقابت‌پذیر بودن گمرکات استان بوشهر از ظرفیت منطقه ویژه اقتصادی 2 در تخلیه و ترخیص کالا در انبارهای آن منطقه استفاده شود.

وی با بیان اینکه این امر نقش مهمی در تسهیل امور و رونق اقتصاد استان خواهد داشت، افزود: با توجه به شعار سال مقام معظم رهبری بخش خصوصی و تشکل‌های زیرمجموعه اتاق بازرگانی از ارکان اصلی تحقق شعار سال هستند.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر یکی از دغدغه‌های مهم فعالان اتاق بازرگانی بوشهر را بهبود فضای کسب‌وکار دانست و افزود: طی چند سال گذشته با توجه به پایش‌های کسب‌وکارها که در استان بوشهر صورت گرفته آمارهای مناسب ثبت نشده است.

گزدرازی، یکی از مطالبات بخش خصوصی را استفاده از مستثنیات تخفیف سود بازرگانی برای کالاهای واسطه‌ای و وارداتی در  گمرک و بندر بوشهر دانست.

وی اضافه کرد: با توجه ظرفیت خوب منطقه ویژه اقتصادی 2 بوشهر و حجم کالاهای فله که وارد بندر بوشهر می‌شود با توجه محدودیت انبار باعث شده خیلی از کالاهای که قبل از سال 1402 وارد بندر شده نتوانند تخلیه شوند‌ که این معضل باعث می‌شود که صاحبان کالا و مالکین شناورها  از استان بوشهر به سایر بنادر کشور مهاجرت کنند. با پیگیری انجام شده قرار است فعالان اقتصادی و صاحبان کالا از ظرفیت منطقه ویژه اقتصادی 2 بوشهر و انبارهای آن جهت کالاهای که حساس کمتری برخوردارند استفاده کنند.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر با اشاره به ورود وسایل فوق سنگین به بندر بوشهر گفت: پیشنهاد داریم برای کنترل ترافیک از ظرفیت بندر نگین بوشهر برای انتقال این کالاها به منطقه ویژه اقتصادی 2 بوشهر استفاده که هم باعث رونق اشتغال و درآمدزایی و تسریع در ترخیص کالا می‌شود.

وی، لایروبی بندر و مستثنیات تخفیف سود بازرگانی را مطالبه مهم فعالان بخش خصوصی دانست و اظهار امیدواری کرد با هم‌افزایی مسئولان استان و منتخبان مردم در مجلس شورای اسلامی شاهد تحقق آنها باشیم.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر در پایان خواستار حل مشکل 500 اظهارنامه خودروها که به تملک سازمان اموال تملیکی درآمدند، شد و گفت: در حالی که کالایی وجود ندارد اما واردکنندگان خودرو باید سود ضمانت‌نامه بانکی بدهند که درخواست می‌شود مشکل این فعالان حل و ضمانت‌نامه‌ها مختومه شود.

انتهای پیام/190

دیگر خبرها

  • ایران و تاجیکستان باید از ظرفیت‌های سازمان‌های منطقه‌ای بهره برند
  • لایروبی بندر بوشهر از مطالبات فعالان اقتصادی در بوشهر
  • معین وزارت اقتصاد طالبان: در دوران جمهوریت «فساد» به فرهنگ تبدیل شده بود/ به عنوان فردی «شیعه» با صلاحیت کامل در ساختار امارت اسلامی مشغول هستم
  • توجه به تربیت رکن اساسی سیاست‌های فرهنگی دانشگاه است
  • تقویت زیرساخت‌های شرق کشور، همکاری‌های اقتصادی ایران و افغانستان را به دنبال دارد
  • استادان نقش مهمی در پیشبرد اهداف فرهنگی و اقتصادی کشور دارند 
  • کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است
  • سکوی «تامین و تولید» راه‌اندازی می‌شود/ تبیین ظرفیت‌های ایران
  • کرمان آیدکس معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری
  • در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود